Fufu

Tijdens ons bezoek aan Ghana maakten wij kennis met Fufu.  Een traditioneel gerecht dat gemaakt wordt van Cassave, Plantain.  Samen met vlees of vis en in een soup  wordt dit opgediend.

Fufu wordt gemaakt door het koken van van Cassave en Plaintain.  Een plaintain lijkt erg op een banaan, maar smaakt heel anders. De gekookte Cassave en Plantain worden in een houten bak gestampt tot er een stevige deegmassa ontstaat.

fufu_stampen

fufu

 

Bij de deegmassa wordt gewoonlijk een soup gegeten. Deze soup bestaat meestal uit water, tomaat en ui. Daarbij wordt vaak vlees ( alles wat eetbaar is ) of vis meegekookt.

Fufu wordt meestal vroeg in de middag gegeten omdat het als beton op de maag ligt. Overigens hebben Ghanese mannen hier niet veel moeite mee. Ik heb niet veel Nederlanders ontmoet die het een delicatesse vinden.

 

fufu_geit

Een reactie