Honda Insight

Al jaren interesseer ik mij in de mogelijkheden van zuinig autorijden. Wekelijks verslind ik de autoweek op zoek naar nieuwe ontwikkelingen.
De tot nu toe zuinigste auto was tot nu toe de Volkswagen Lupo 3l. Deze moest 1 op 33 kunnen halen.  Echter deze auto was ontdaan van alle extra’s. Hybride modellen van de laatste jaren komen met moeite tot 1 op 20, zoals de Toyota Prius.  Tot mij grote verbazing echter lees ik in de autoweek van 17 december een stukje over de Honda Insight.   Er zijn slechts 3 van deze in Nederland te vinden. Niet vreemd,  want hij verbruikt 1 op 30 (benzine!).  Dit is natuurlijk niet best voor de staatskas…..
Het geweldige aan deze auto is dat hij van alle gemakken voorzien is, cruise control,  automatische Airco.  Alles zit erop en eraan. Dit model is in 2000 op de markt gekomen.  Het was toen dus al mogelijk 1 op 30 in een benzinauto te rijden.  Laat staan hetzelfde model met een dieselmotor.  Nog 40% zuinger,  en 1 op 40 wordt haalbaar.

Waarom zie ik dan alleen maar testen van auto’s met een verbruik van tussen de 1 op 10 en 1 op 15.  Ik begrijp er niets van,  buiten dat er iets goed mis is in de autoindustrie.  Zie ook ‘Who killed the electical car’